CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, October 20, 2008

Beraya Di Rumah Abah

Walaupun kita telah berhari raya selama 17 hari namun saya masih belum berkesempatan berkunjung ke rumah abah saya di Labu. Kadangkala bila dah plan ada je halangannya. Abah saya ni nampak muda walaupun dah berusia 51 tahun. Bila berjalan dengan kami adik beradik nampak macam berjalan dengan girlfriend pulak. Saya sangat menyayangi abah saya ini walaupun abah saya ini telah bercerai dengan ibu semenjak 1995 lagi. Sekarang yang tinggal hanya abah saya ni. Sebaik mungkin saya akan menjaga kebajikannya.

Inilah abah saya. Sentiasa tersenyum dan ketawa. Mungkin itu petua awet muda kot!!!
Abah dengan adik saya yang no 3. Anak saya pula memang takleh tengok camera. Mesti nak posing punya.


Macam pakwe dan makwe kan bila saya duduk di sebelah abah saya ni..Adik bongsu saya ni memang manja dengan abah saya ni. Minta apa je mesti dapat.

Anak saya tetap nak menyelit kat belakang. Tapi nampak tangan je la.
Abah saya dengan adik saya yang no 2.

Malam itu saya sekeluarga pulang dengan perut yang sangat kenyang. Makcik saya masakkan saya lauk ikan sembilang salai masak lemak, ketam masak kari, sambal sotong dan ada beberapa sayur yang digoreng. Saya pula memang tak makan dari pagi. Apalagi 2 pinggan saya makan kat rumah abah saya ni. Tapi takpe la bukan selalu saya berkunjung kat rumah abah. Biasanya saya jumpa abah saya di luar kerana makcik saya ada mood melayan kami semua. Kadangkala makcik saya boleh menjadi baik sangat dan kadangkala sebaliknya. Walauapapun saya langsung tak berkecil hati. Bagi saya yang penting adalah kebahagiaan ayah saya. Tentang saya dan adik-adik biarlah dalam tanggungjawab saya.
Posted by Picasa

0 comments: